SUIZAN Kataba - 260 mm Japonská pila

SUIZAN

SU_ 3787

Nový produkt

Japonská pila SUIZAN Kataba - 260 mm

Více informací

Skladem na prodejně

599 Kč s DPH

Přidat na seznam přání

visa

Více informací

Speciální tažná pila označovaná v Asii jako Nokogiri, je specifická v systému řezání. Na rozdíl od klasických pil používaných v Evopě se k řezání používá směr tahem, který vyniká vysoce přesným stylem řezu. Model Suizan Kataba je opatřen čepelí dlouhou čepelí pro jemný přesný příčný řez dřeva. Madlo Japonské pilky Suizan Kataba má tradiční rukojeť obalenou bambusem.
Pro jemný řez v projektech kde má smysl každý detail. Vyrobeno v Japonsku.

Pro řez: Příčný
Rukojeť: Dřevěná
Typ pilky: Tahová
Počet zubů na cm: 5,5 zubu
Délka čepele: 260 mm
Tloušťka čepele: 0,5 mm
Délka pilky: 600 mm

Výhodou japonských pil je především využití principu tažného pohybu v kombinaci s tenkou čepelí a jemným zubem. Díky principu řezání tahem se pila nekroutí, díky jemnému zubu a tenké čepeli dokáže japonská pila velice jemný a přesný řez při vynaložení malého úsilí. Hroty japonských pil jsou kalené a broušené až po 3 hranách, listy těchto pil ze dají vyměnit.

Zuby pro příčný řez (napříč přirozenými vlákny ve dřevě) mají tvar lichoběžníku a může jít zuby střídavě nakloněné vpravo a vlevo. Zuby se ostří po třech stranách.

Zuby pro podélný řez (kopírují směr přirozeného dřevěného vlákna), mají tvar trojúhelníku a mnohdy mají u rukojeti zuby jemnější, aby se dal začít naprosto přesný řez. Směrem ke konci čepele mohou být zuby hrubší.

Recenze

Napsat recenzi

SUIZAN Kataba - 260 mm Japonská pila

SUIZAN Kataba - 260 mm Japonská pila

Japonská pila SUIZAN Kataba - 260 mm

4 dalších produktů ve stejné kategorii: